יום שני, 20 ביולי 2009

אלקטרופוליש - ליטוש המתכות הטוב ביותר למניעת הצטברות חיידקים

ציוד תעשייתי, העשוי לרוב מפלדת אל-חלד כדי למנוע בלאי מהיר בסביבת עבודה יבשה או רטובה, חייב לעבור טיפולים מונעים על מנת למנוע הצטברות של חיידקים מזיקים כגון בקטריות. כלל זה תקף במיוחד לתעשיות הרגישות לדרגת הסניטציה, כגון תעשיית המזון, שעה שמפעלי עיבוד מזון עלולים להיקלע להוצאות כלכליות כבדות ומיותרות במקרה של זיהום, או במידה שמתעורר צורך להחליף מכונות בשל היעדר טיפול מונע הולם.

מחקרים השוואתיים רבים עסקו בנושא ובחנו את האופן שבו מצטברים תאים בקטריאליים על פני שטח מתכות במפעלים תעשייתיים. מהמחקרים עלה כי מיקרואורגניזמים שנצמדים לפני השטח גילו עמידות רבה יותר לטיפולים פיסיים וכימיים מאשר תאי אורגניזמים בקטריאליים חיים. מפעלי מזון, החפצים לחסל את אותן מושבות בקטריאליות, ולא להפחית אותן בלבד, בכדי לעמוד בתווי התקן המחמירים של התעשייה, חייבים להיעזר בפתרון הטוב ביותר בשוק לשמירה על דרגת הניקיון והעמידות של משטחי העבודה במפעלים.

ידוע לכל כי מתכות חייבות לעבור ליטוש, כולל פלדות אל-חלד. ללא ליטוש, בלאי המתכת מהיר ביותר, והיא נחשפת לנזקי מזג האוויר, לתנאי העבודה ולזיהומים הנלווים תוך זמן קצר. מחקר שבחן שיטות ליטוש שונות שם לו למטרה להכריע איזו מהן תגיע לדרגת עמידות מיקרוסקופית בפני בקטריות. המחקר בחן לא פחות מ-11 שיטות ליטוש מתכות כדי להכריע בסוגיה ומצא: אלקטרופוליש, כלומר ליטוש מתכות אלקטרוכימי, שנחשב גם בתעשיות רבות נוספות לליטוש המתכות המתקדם והיעיל בשוק, השיג תוצאות טובות פי כמה משיטות ליטוש המתכות האחרות שנבחנו לצדו. התוצאות הוכיחו כי ליטוש מתכות אלקטרוכימי משיג את דרגת העמידות הרבה ביותר בפני בקטריות, ו מהווה את הפתרון הטוב ביותר בשוק למפעלי מזון שחייבים לשמור על דרגת סניטציה גבוהה ביותר.

טיפול מונע כגון ליטוש מאריך את אורך חיי המדף של המוצר, ובמקרה זה של מכונות במפעלי עיבוד מזון. אם אותם משטחים לא יעבור ליטוש או יעברו ליטוש מתכות שאינו יעיל מספיק הם יתבלו ויזדהמו במהירות. הפתרון היחיד לאורך זמן: ליטוש מתכות אלקטרוכימי, שמבטיח עמידות בפני בקטריות וסכנות אחרות שאליהן נחשפות מתכות בסביבת העבודה.

לימת - טיפולי שטח במתכות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה